0 KARATAY DİYETİ NEDEN BU KADAR POPÜLER


Karatay diyeti neden bu kadar popüler sorusunun cevabı çok basit: Çünkü bu güne kadar doğru olduğunu düşündüğümüz tabulaşmış düşünce ve uygulamaların zayıflama anlamında aslında yanlış olduğunu kanıtlıyor. Gelin bunlar nelermiş bakalım.
Karatay diyeti diğer diyetlere göre yağlı besinlere daha sıcak bakıyor.
Karatay Diyeti’nin yağlarla dost olduğunu söyleyerek başlarsak şaşırırsınız değil mi? Canan Karatay’a  göre, bugüne dek yasaklanan yağ aslında insan vücudunda yağ olarak depolanmıyor. Yani bu demek oluyor ki yağ yediğinizde bu, vücudunuza yağ olarak girmiyor. Canan Karatay’a göre insan vücudunda yağ oluşmasının nedeni hareket etmediğimiz için depolanmasıdır. Bir diğer sebep de karbonhidrat tüketimidir.
Karatay diyeti ile Karnonhidrata veda edin.
Karatay diyetinde kesinlikle yasak olan besin grubu karbonhidrattır. Çünkü alınan karbonhidrat yağ olarak depolanır. Bu nedenle bu diyeti yapacaksanız makarnaya, ekmeğe veda etmeniz gerekiyor. Ancak rahatça tereyağlı veya sucuklu yumurta yiyebilirsiniz. Dilediğinizce kuruyemiş de tüketebilirsiniz. Karatayda uzak durulması gereken en önemli yiyecekler ekmek, hamur işleri, şekerli ve işlenmiş gıdalardır.
Karatay diyetinde meyve önerilmiyor.
Karatay Diyeti’nde meyve yemek yasak. Vitamin açısından zengin olan meyveler bu diyetin yasaklı yiyeceklerinden. Meyvede meyve şekeri olan fruktoz bulunur ve fruktozun fazlası insülin direncine neden olmaktadır. Bu nedenle Karatay Diyeti’nde diğer diyetler gibi dilediğinizce meyve yiyebilirsiniz diye bir algı yoktur. Meyve tüketimi günde 1 kereden fazla olmamalı, tüketileceği zaman ise akşam geç vakitlerde olmamalıdır. Eğer meyve yenmek isteniyorsa, bu kahvaltı veya kahvaltıdan hemen sonra yapılmalıdır.
Kolesterol karatay diyetinde anlamını yitiriyor.
Tıp dünyasının korkulu rüyası kolesterol konusunda Karatay Diyeti şaşırtan bir gerçeği savunuyor ve  kolesterolün aslında insan vücudu için çok faydalı bir şey olduğunu söylüyor. Bu nedenle kolesterole neden olduğu için yasaklanan kırmızı et,pastırma,balık,peynir,süt,yoğurt ve daha birçok besin bu diyette serbest.

Karatay diyeti ”az az ve sık sık yiyin” tavsiyesine kesinlikle karşı çıkıyor.

Bir çok diyette beslenme uzmanlarının savundukları  ‘az az ama sık sık yiyin’ cümlesi karatay diyetinde geçerli değil. Bu diyette az az ve sık sık yemiyoruz.
Kalori hesabı yapmak yanlış.
Karatay Diyetinde şu öğün kaç kalori, bu yemek kaç kalori diye saymanıza gerek yok. Çünkü diyetimizde yemeklerin miktarlarından söz edilmiyor. Karatay diyetinde önemli olan yememeniz gereken besin gruplarıdır. (Örneğin ekmek,makarna gibi karbonhidrat grubu )
Bu yüzden karatay diyeti diğer diyetlerden kendini ayırıyor ve kolesterolün zayıflamaya etkisi gibi bir çokzayıflama ve sağlıklı beslenme tabusunu yıkıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Sanal Teknik Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates