0 12 Gün Diyeti (Düşük Karbonhidrat Diyeti)

12 Gün Diyeti (Düşük Karbonhidrat Diyeti)


diyet kapak 12 Gün Diyeti (Düşük Karbonhidrat Diyeti)Düşük Karbonhidrat Diyeti: Düşük karbonhidrat esasına dayanan bu diyet 12 gün diyeti olarak da anılıyor. Dolayısıyla şekerli ve nişastalı besinler öğünlerde yer almıyor. Düşük karbonhidrat diyetini 12 gün uyguladıktan sonra, 2 gün aranın ardından tekrar başlayabilirsiniz, iki günlük sürede dilediğiniz her şey serbest! İstediğiniz kiloya indikten sonra da haftanın 5 günü uygulayıp, 2 gün ara vermek şartıyla diyete devam edebilirsiniz.
Kahvaltı: Yarım greyfurt ya da 120 ml taze sıkılmış greyfurt suyu En az 2 yumurta ve 2 dilim pastırma (antrikot, çemensiz ya da böreklik pastırma olabilir) 2 bardak su istenirse sadece 1 fincan kahve ya da çay
Öğle yemeği: Yarım greyfurt ya da 120 ml taze sıkılmış greyfurt suyu Soslu salata Et, balık ya da tavuk
2 bardak su İstenirse sadece 1 fincan kahve, çay ya da light gazoz, cola
Akşam yemeği: Yarım greyfurt ya da 120 mi taze sıkılmış greyfurt suyu Et, balık ya da tavuk
Karbonhidrat oranı 5 gramı geçmeyen herhangi bir sebze (tereyağ ve herhangi bir baharatla pişirebilirsiniz.) Salata 2 bardak su İstenirse sadece 1 fincan kahve, çay ya da light gazoz, cola
Atıştırmak için: Sadece su. Yatmadan önce bir şeyler atıştırmak istiyorsanız: 250 ml diyet süt ya da domates suyu karbonhidrat diyetyemekleri 12 Gün Diyeti (Düşük Karbonhidrat Diyeti)
Önerilen besinler: Fasulye filizi, domates, karnabahar, kereviz, mantar, dolmalık biberler, taze soğan, turp, lahana, brüksel lahanası, şalgam, karahindiba, brokoli, salatalık, ıspanak, yeşil fasulye, patlıcan, hardal bitkisi, kabak, bamya, kıvırcık salata, mayonez, salata sosu (sosun karbonhidrat miktarı düşük olmalı ve mayonez benzeri bir sos olmamalı), biftek, pirzola, karbonhidrat miktarı düşük sosis, tavuk, hindi, balık, ton balığı, ciğer ve diğer sakatatlar, çöp şiş, kavurma.
Uzak Durun: Süt ürünleri, peynir, tatlı, ekmek, patates, havuç, kuru fasulye, bezelye, pancar, soğan, mısır gevreği, mısır, nişastalı sebzeler, patates cipsi, makarna, mısır cipsi, jöle, reçel, fındık, meyve, düşük kalorili, yağsız ya da diyet salata sosu.
Her öğünde mönüde olanların tamamını yemelisiniz. Bu diyet, seçilmiş besinlerin vücuttaki yağları yaktığı esasına dayandığı için herhangi bir besini atlamamanız gerekiyor. Greyfurt, bu diyetin en önemli besinlerinden. Yağ yakma görevini üstlendiği için reçetede belirtilen greyfurt miktarını mutlaka yemeli ya da suyunu içmelisiniz. Fazlasını tüketmeyin. Öğün aralarında herhangi bir şey yememelisiniz. Eğer çok acıkıyorsanız, öğünlerdeki et, sebze, salata miktarlarını artırabilirsiniz.
Çay, kahve ya da sodalı içecekler, içeriğindeki kafein nedeniyle yağ yakma işlemini yavaşlatıyor. Dolayısıyla hiç içmemek gerekiyor. Kahvesiz yaşayamam diyorsanız günde 1 taneden fazla tüketmeyin. Her gün 8-10 bardak su içmeyi ihmal etmeyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Sanal Teknik Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates