0 DİYET YEMEKLERİ

Diyet Yemekleri


Diyet yemekleri insan zayıflama ve insan sağlığı üzerinde oldukça etkilidir. Sağlıklı ve doğal besinler kullanılarak oluşturulan diyet yemekleri, hem sağlığınızı korur hemde zayıflamanızı sağlar.
Diyet Yemekleri Diyet Yemekleri
Bildiğiniz üzere aşırı kilolu olmak yada sürekli belirli besinleri tüketmek birçok hastalığın yaşanmasına neden olabilir.İnsanlara diyet yemekleri denildiği zaman akla genellikle sadece zayıflamak geliyor.
Sağlıklı Diyet Yemekleri Diyet Yemekleri
Çünkü zayıflamak isteyen insanlar zayıflarken diyet yemekleri tüketiyor. Yediklerine içtiklerine dikkat eden ve diyet yemekleri sayesinde düşük kalorili yiyecekler tüketen insanlar, hem sağlıklı bir yaşama kavuşuyor hemde zayıflıyor. Zayıflamak ve sağlıklı bir yaşam elde etmek istiyorsanız uygulayabileceğiniz 1 diyet yemeği 1 diyet salatası ve 1 diyet tatlısı paylaşımında bulunacağız.

Diyet Yemekleri :

Diyet Yemekleri Zerdeçallı Karnabahar Yemeği Diyet Yemekleri
Zerdeçallı Karnıbahar Yemeği : Antibakteriyel özellikleri olan zerdeçal bitkisi karnıbahar ile birlikte tüketilirse prostat ve sindirim sisteminde oluşan kanser türlerine karşı vücudu korumaktadır. Kanseri önleyici etkisi bulunan bu iki bitki ayrıca soğuk kış günlerinde sindirim sisteminizi ve vücudunuzu hastalıklara karşı dirençli hale getirmektedir.
Malzemeler : 1 karnıbahar, 2 patates, 2 havuç, 1 soğan, yarım su bardağı bezelde, 1 tatlı kaşığı zerdeçal ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı.
Hazırlanışı : Karnıbaharı parçalara ayırıp patatesi küp şeklinde havuçları ise şerih halinde doğrayın. Soğanı küp şeklinde doğradıktan sonra zeytinyağı içerisinde kavurun. Daha sonra karnıbahar, zerdeçal, havuç ve patatesi de ekleyerek bikaç dakika kavurun. Üzerini çok az geçecek kadar su ekleyip kaynamaya başlayınca bezelyeleri de ekleyerek kısık ateşe alın. Kapağı kapatıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Not : 6 kişilik olan bu tarifte porsiyon başına 264 kalori düşüyor.
Diyet Yemekleri Enginarlı YKuru Fasulye Salatası Diyet Yemekleri
Enginarlı Kuru Fasulye Salatası : Enginarlı kuru fasulye salatası sayesinde hem fasulyenin zayıflatıcı etkilerinden faydalanabilirsiniz hemde enginarın sindirim sistemine iyi gelen özelliklerinden faydalanabilirsiniz.
Malzemeler : 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye, 4-5 enginar kalbi, 1 kırmızı soğan, 1 kereviz sapı ¼ demet ince doğranmış maydanoz, kekik ve kırmızı pul biber.
Sos : 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı dijon hardalı ve 1 limonun suyu.
Hazırlanışı : Enginarları ikiye bölüp derin bir kaseye fasulyelerle enginarları alın. Üzerine doğranmış maydanozları ve yarım ay şeklinde doğrayacağınız kırmızı soğanları kerevizlerle beraber ekleyerek karıştırın. Sos için ayrı bir kasede olmak şartıyla sarımsakları, limon suyunu, hardalı, karabiberi ve tuzu karıştırın. Sosu salatanın üzerinde gezdirip üzerine kekik ve kırmızı pul biberi serpin.
Not : 6 Kişilik olan bu tarifte porsiyon başına 160 kalori düşüyor.
Diyet Yemekleri yufkalı irmik tatlısı Diyet Yemekleri
Diyet Yufkalı İrmik Tatlısı : Diyet yapmak isteyenler için hazırlanmış olan bu tatlı sayesinde tatlı krizine son vereceksiniz. Hem tatlı tüketebileceksiniz hemde diyetinizi bozmayacaksınız.
Malzemeler : 1 adet yufka, 1 litre yağsız süt, 3 yumurta, 3 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı bal ve yarım yemek kaşığı tereyağı.
Hazırlanışı : Yufka ve tereyağı dışındaki diğer malzemeleri karıştırarak muhallebi kıvamına getirin ve daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kalıbı tereyağı ile yağlayıp yufkayı yerleştirin. Orta kısma muhallebi kıvamındaki karışımı yayın ve fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp kızarıncaya kadar pişirdikten sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Not : Tarif 6 kişilik olup, porsiyon başına 160 kalori düşüyor.
Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Sanal Teknik Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates